Hoe snel krijg je als ondernemer

creditcard transacties uitbetaald?

Dat verschilt per kaartverwerker.

Kaartverwerkers betalen in de regel uit met een vertraging van 2 tot 7 werkdagen. En dus meestal niet na één dag zoals je misschien gewend bent met jouw PIN betalingen.

Iedere ondernemer wil natuurlijk het liefst zo snel als mogelijk zijn betalingen op de rekening hebben staan, maar let op. Snelle uitbetaling kan ook betekenen dat jij een hogere commissie (kosten per transactie) betaalt. Het is dus verstandig om de verschillende kaartverwerkers te vergelijken en een juiste afweging te maken.

 

Betalingen komen netto binnen.

De meeste kaartverwerkers betalen transacties netto uit. De overeengekomen commissie - het percentage dat je als ondernemer betaalt voor de verwerking van een creditcard betaling - wordt direct op de transactie ingehouden. Lees hier meer over de kosten van creditcards accepteren.

Bruto uitbetaling is bij wijze van uitzondering mogelijk. De ondernemer krijgt dan op een later moment het totaal aan commissies via een factuur in rekening gebracht. Let wel, bruto uitbetalingen is vaak alleen weggelegd voor ondernemingen met grote transactievolumes.

 

Rapportages voor snelle administratie.

Bijna iedere kaartverwerker heeft tegenwoordig wel een 'back-office' of 'portal': een online systeem waar je als ondernemer transacties, kosten en rapportages kunt terugvinden. Vaak heb je daar de mogelijkheid om transactie rapporten zelf samen te stellen en te downloaden.

 

Kaartverwerkers ondersteunen veel voorkomende bestandsformaten zoals .xls en .csv waardoor het makkelijker wordt om transactiedata te downloaden en te importeren in bijvoorbeeld boekhoud- en accounting software programma's. Sommige kaartverwerkers bieden niet alleen een systeem aan waar je zelf informatie uit kunt halen maar ook een mogelijkheid om (dagelijks) alle transactie informatie toegestuurd te krijgen. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt en wat voor jou het makkelijkst is. 

Realiseer je dat tijdwinst in de administratie door een snellere verwerking van rapportages kan opwegen tegen een iets voordeliger transactie- of commissietarief.