'Dynamic Currency Conversion' of kortweg DCC is een extra service die jij als ondernemer kan aanbieden aan buitenlandse klanten die met creditcard willen afrekenen.

Dynamic Currency Conversion: klanten laten betalen in hun eigen valuta.

DCC maakt het mogelijk om klanten uit een niet EURO land in hun eigen vertrouwde valuta te laten betalen.

 

Zodra zij met hun creditcard afrekenen, rekent de betaalautomaat het euro bedrag automatisch om naar het bedrag in de valuta van de klant. 

 

Bij de omrekening wordt de geldende dagkoers gebruikt met daar bovenop een opslagpercentage. Normaal gesproken wordt 3% opslag gerekend.

 

Met andere woorden, jouw klant betaalt 3% meer dan het originele euro bedrag. Dat klinkt misschien nadelig, maar de klant weet direct waar hij of zij aan toe is. De klant ziet het afgerekende bedrag op zijn creditcard afschrift terug en komt niet voor verassingen te staan als zijn eigen bank de omrekening doet (tegen een mogelijk ongunstigere wisselkoers en onbekend opslagpercentage). 

De 3% opslag wordt verdeeld tussen de kaartverwerker, de DCC service provider en de ondernemer die de DCC transactie accepteert. In de praktijk kan de ondernemer zo tussen de 0,5% en 1,00% (terug)verdienen op een DCC creditcard betaling.

 

Wil jij DCC gaan accepteren dan kunnen wij dat meteen meenemen bij onze zoektocht naar de beste deal. Dan heb jij alles in één keer goed geregeld. Vind gratis de beste deal »

 

Wanneer is Dynamic Currency Conversion interessant?

Eigenlijk heel simpel: heb je veel bezoekers, gasten, klanten en shoppers uit niet euro landen, dan is het aan te raden om Dynamic Currency Conversion te accepteren op jouw betaalautomaat. Je kunt namelijk per DCC transactie geld verdienen. Daarmee worden jouw creditcard kosten lager. Lees hier meer over het voordeel van DCC.

 

Dus zit je als ondernemer bijvoorbeeld in een toeristisch gebied of heb jij veel zakelijke gasten uit non-euro landen uit Europa of andere werelddelen, dan is DCC interessant voor jou. 

Heb je bijvoorbeeld dus klanten uit de UK, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Amerika of Japan dan kan DCC jou geld opleveren (besparen).

 

Let op: niet alle wereldwijde valuta worden door DCC ondersteunt. Vaak zijn het de meest gangbare valuta's die kunnen worden omgerekend.

 

Welke DCC valuta worden ondersteund?

In de regel worden voor de volgende valuta ondersteunt:

 • Britse Pond

 • Amerikaanse Dollar

 • Noorse Kroon

 • Zweedse Kroon

 • Zwitserse Franc

 • Japanse Yen

 • Poolse Zloty

 

 

Let op: het aantal valuta dat per DCC service wordt ondersteund kan per kaartverwerker verschillen. 

 

Kan iedere ondernemer DCC accepteren op zijn betaalautomaat?

Nee. Of je als ondernemer DCC kunt accepteren hangt van drie zaken af:

 • of jouw betaalautomaat geschikt is voor het accepteren van Dynamic Currency Conversion transacties.

 • als je gebruik maakt van een kassasysteem waar jouw betaalautomaat op is aangesloten: of de kassasoftware geschikt is voor het accepteren van Dynamic Currency Conversion transacties.

 • of de kaartverwerker Dynamic Currency Conversion ondersteunt.

In veel gevallen zal de betaalautomaat geschikt zijn voor het accepteren van DCC betalingen (behalve bijvoorbeeld Payleven, Sum Up en iZettle betaalautomaten), en ondersteunen ook de kaartverwerkers in de regel DCC betalingen.

Gebruik jij een geïntegreerd kassasysteem dan is het nodig om de leverancier van het kassasysteem te benaderen. Deze kan voor jou checken of de kassasoftware geschikt is en of activering van DCC mogelijk is. Wij kunnen dit prima voor jou uitzoeken.

 

Wat betaal jij als ondernemer voor Dynamic Currency Conversion?

Hoe ervaart de klant een DCC betaling?

Wordt DCC ondersteunt op alle creditcards?

vind lagere tarieven - start besparing 

Wat is Dynamic Currency Conversion (DCC)?

En heb jij er iets aan?

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

Zie je iets vreemds op de website? 

Meld het ons en krijg een leuke verrassing

© 2017 - 2020 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

 • Facebook - Grey Circle
 • Twitter - Grey Circle
 • LinkedIn - Grey Circle