top of page
  • Redactie PINdeal

51% van pin betalingen contactloos


Meer dan de helft van alle bankpas betalingen (51 procent) in Nederland wordt sinds juni contactloos gedaan, meldt betalingsbedrijf MasterCard dinsdag.

Enorme vlucht ''Contactloos betalen heeft een enorme vlucht genomen in Europa, waarbij Nederland in de voorhoede zit'', zegt Arjan Bol, landmanager van MasterCard Nederland. Ten opzichte van 2017 signaleert het bedrijf bij contactloze betalingen een toename van 77 procent.

Betaalvereniging Nederland onderstreept dit: “Nederlandse consumenten hebben tot nu toe in 2018 al net zo vaak contactloos betaald als in heel 2017.”

90% contactloos geschikt

MasterCard is het bedrijf achter de Maestro-passen. Het gros van de Nederlanders betaalt met zo'n kaart en zeker 90 procent van alle bankpassen in Nederland is geschikt voor contactloos betalen.

Zelfde beeld in andere Europese landen

In meer dan 15 landen op het Europese continent, waaronder Denemarken, Kroatië, Griekenland, Hongarije, Nederland, Polen en Rusland, is meer dan de helft van alle winkeltransacties contactloos.

In Tsjechië wordt zelfs meer dan 90% van alle bankpas betalingen contactloos afgerekend.

In onze buurlanden België en Duitsland loopt men echter nog niet warm voor de nieuwe manier van betalen. Slechts 5% van de belgen rekent daar af door de pas even tegen de pinautomaat te houden. In Duitsland ligt dat percentage nu op zo'n 14%.

bron: nu.nl, mastercard.nl, rtlz.nl, 18 september 2018

bottom of page