top of page
  • Redactie PINdeal

Garmin Pay: pinnen met je smartwatch

garmin pay contactloos pinnen met je smartwatch

De smartwatchfabrikant Garmin heeft zijn betaaldienst Garmin Pay in Nederland beschikbaar gesteld. Gebruikers kunnen in winkels betalen door hun horloge tegen een pinautomaat te houden.

De smartwatchbetaaldienst is nu te gebruiken voor klanten van ABN AMRO en Rabobank met een Maestro-betaalpas en ICS-klanten met een MasterCard-creditcard.

Garmin Pay is beschikbaar voor de tien meest recente horloges van de fabrikant. Daarin zit een NFC-chip geïntegreerd die voor contactloze betalingen wordt ingezet. De betaaldienst werd in november 2017 voor het eerst geïntroduceerd, maar was toen nog niet in Nederland actief.

Garmin is één van de eerste techbedrijven dat in Nederland een betaaldienst voor smartwatches aanbiedt, en het eerste techbedrijf die dat mogelijk maakt voor Maestro betaalpassen (waarmee wij in Nederland 'pinnen').

Concurrenten zoals Apple bieden al langer de mogelijkheid om met een horloge te betalen, maar zijn nog niet in Nederland gestart.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Als ondernemer met een contactloos geschikte pinautomaat hoef je in principe niets te doen als je al pin en creditcard betalingen accepteert. De betaling wordt op dezelfde manier verwerkt als met een contactloze betaalpas of creditcard. Accepteer jij nog geen creditcard betalingen, klik dan hier.

De kosten voor een contactloze- pin of creditcard betaling met een Garmin smartwatch blijven ook hetzelfde. Het 'medium' waarmee betaalt wordt (een smartwatch, ring, mobiele telefoon of onze bekende betaalpas) verandert niets aan de verwerkingskosten van een Maestro of MasterCard betaling.

Wel is het handig om te weten dat - nu nog een zeer beperkte groep - klanten met zijn smartwatch kan betalen. Voor jouzelf en jouw personeel is het goed om te weten dat klanten op die manier kunnen pinnen en met hun creditcard kunnen betalen.

Wil je weten hoe Garmin Pay werkt vanuit consument optiek?

Bekijk dan het korte youtube filmpje waarin wordt uitgelegd hoe je een betaalpas of creditcard koppelt aan de smartwatch en hoe jij als consument afrekent.

Bron artikel: nu.nl, 31 oktober 2018, 'Garmin laat Nederlanders met smartwatch pinnen in winkels'

bottom of page