top of page
  • Redactie PINdeal

Contactloos betalen met een smartwatch, ring, horloge, armband of sleutelhanger. ABN AMRO maakt het


ABN AMRO heeft contactloos betalen met wearables geïntroduceerd. Op die manier kunnen klanten betalen met bijvoorbeeld ringen en smartwatches. Bekijk het leuke filmpje onderaan deze post om te zien hoe het werkt.

Op de website van de bank kun je zien welke wearables er nu geschikt zijn voor contactloze betalingen. Het gaat om horloges, armbanden, ringen en sleutelhangers die een door Mastercard gecertificeerde betaalchip hebben.

Je hoeft dan bijvoorbeeld tijdens het sporten of uitgaan geen pinpas meer op zak te hebben.

Onder de wearables zijn smartwatches van Garmin en een ring van K-ring. Van het merk LAKS zijn bijvoorbeeld sleutelhangers en armbanden met een betaalfunctie te gebruiken.

ABN AMRO verkoopt de wearables zelf niet, maar verwijst naar de producten die hiervoor gecertificeerd zijn. Klanten activeren de wearable na de bestelling met internetbankieren of mobiel bankieren.

De klant dient eenmalig de wearable te koppelen aan de betaalrekening. Daarvoor moet het Maestro kaartnummer van de betaalpas worden gekoppeld. Dit kaartnummer staat vooralsnog niet op de pinpas maar kan binnen ABNA AMRO internet bankieren worden opgezocht. In de toekomst zal ook het Maestro kaartnummer op de pinpas komen te staan.

Na de koppeling kun je met de wearable contactloos betalen. Dat werkt werkt hetzelfde als met een bankpas. De smartwatch of ring wordt tegen de pinautomaat gehouden en de betaling wordt afgerond. Bij bedragen boven 25 euro moet de pincode ingevuld worden. ABN AMRO zegt dat er een daglimiet van 250 euro is. Deze innovatieve service van de ABN AMRO gaat de gebruiker € 0,50 per maand kosten.

De bank experimenteerde het afgelopen jaar met betalingen via wearables. Van de 500 gebruikers zei 80 procent liever een wearable te gebruiken dan een bankpas. Van de website is op te maken dat ook de populaire Fitbit smartwatches binnenkort een gecertificeerde contactloze betaalchip hebben.

Als ondernemer is het dus goed om te weten dat er straks iemand in jouw winkel of restaurant met zijn horloge kan afrekenen. Het is handig om ook jouw personeel of collega's hier op te wijzen om misschien wat ongemakkelijke situaties met afrekenen te voorkomen.

Moet je als ondernemer nog iets doen om deze wearable contactloze betalingen te accepteren? In principe niet. Als jij een contactloos geschikte pinautomaat hebt, dan kun je deze betalingen nu al accepteren. De verwerking en afhandeling gaat zoals jij gewend bent.

Bij een wearable betaling van een ABN AMRO klant worden de betaalpas-gegevens gebruikt. In gewone taal: dit is een normale, contactloze pin betaling. In plaats van de betaalpas gebruikt de klant alleen zijn daarvoor geschikte horloge, armband of ring.

Maar let op: de meeste wearables maken het ook mogelijk om een creditcard te koppelen aan de horloge of ring. In dat geval zou je als ondernemer ook MasterCard of VISA creditcard betalingen moeten accepteren. Daar is een aparte aansluiting voor nodig. Klik dan hier voor het accepteren van creditcards.

bronnen: nu.nl - ABN AMRO biedt wearables aan voor contactloos betalen en de ABN AMRO website over wearables.

bottom of page