top of page
  • Redactie PINdeal

Apple Pay beschikbaar voor ING klanten

ING lanceert vandaag Apple Pay, waarmee Nederlandse ING-klanten snel, gemakkelijk en veilig mobiel kunnen betalen. Met Apple Pay op iPhone, Apple Watch, iPad en Mac kunnen klanten snel en gemakkelijk aankopen doen in winkels, in apps en op websites. Klanten kunnen Apple Pay activeren in de ING Mobiel Bankeren App en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Apple Pay werkt overal waar het mogelijk is om contactloos te betalen, in web shops en in apps. Hiermee maakt ING mobiel bankieren en mobiel betalen nog sneller en makkelijker voor haar klanten.

Klanten kunnen Apple Pay activeren in de ING Mobiel Bankeren App en hun betaalpas toevoegen aan de Wallet. Apple Pay werkt overal waar het mogelijk is om contactloos te betalen, in web shops en in apps. Hiermee maakt ING mobiel bankieren en mobiel betalen nog sneller en makkelijker voor haar klanten.

Zie de clip hieronder hoe je als ING-klant de ING betaalpas aan de Apple Pay wallet koppelt.

​​

Eenvoudig instellen Apple Pay is eenvoudig in te stellen. Klanten hoeven alleen maar Apple Pay te selecteren in de instellingen van de ING Mobiel Bankieren App, de betaalrekening te kiezen waarmee ze Apple Pay willen gebruiken en hun betaalpas toe te voegen aan de Wallet app.

Met iPhone en Apple Watch kunnen klanten betalen met Apple Pay in winkels, restaurants, taxi's, automaten en nog veel meer plaatsen.

Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd met slechts een oogopslag of een aanraking met Face ID of Touch ID, of de toegangscode van het apparaat. De Apple Pay gebruiker stelt zelf in op welke wijze hij of zij de betaling bevestigd.

Veiligheid & privacy Bij het gebruik van een creditcard of betaalpas bij Apple Pay, worden de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat of op de Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek Device Account Number toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen in het Secure Element op het apparaat. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Op dit moment kunnen ING klanten hun Maestro of VPAY betaalpas toevoegen aan de Apple Pay wallet app. Als zij contactloos afrekenen met Apple Pay, doen zij dat in feite nog steeds dus nog steeds met hun betaalpas.

De betaling wordt dus nog steeds gezien als een 'pin' betaling met een Maestro of VPAY kaart. De afhandeling, verwerking en uitbetaling vindt nog steeds op dezelfde manier plaats als wanneer de echte kaart wordt gebruikt.

Ook op de transactiebon zul je als ondernemer geen Apple Pay zien staan. Je ziet daar gewoon Maestro als VPAY als betaalmiddel.

Ook de kosten voor deze 'Apple Pay' betalingen zijn gelijk aan de kosten die jij betaalt voor iedere Maestro of VPAY betaling.

Kun jij als ondernemer direct Apple Pay betalingen accepteren?

In principe kunnen alle contactloos geschikte pinautomaten in Nederland ook direct Apple Pay betalingen aan. Vanaf medio dit jaar zijn alle nog niet contactloos geschikte toonbank pinautomaten vervangen. In uitzonderingssituaties kan het zijn dat de software van de pinautomaat niet up-to-date is. Dat kan ervoor zorgen dat Apple Pay betalingen niet kunnen worden verwerkt. Door even contact op te nemen met de pinautomaat leverancier kan de automaat voorzien worden van de laatste software.

Hoe zit het met creditcards en Apple Pay?

Vooralsnog is het niet mogelijk om een ING MasterCard of VISA creditcard toe te voegen aan de Apple Pay wallet. Dit zal mogelijk op korte termijn wel het geval zijn. In dat geval kan de klant op het moment van de betaling kiezen voor een betaling met de betaalpas of met de gekoppelde creditcard. Als ondernemer heb je MasterCard of VISA creditcard acceptatie nodig om deze betalingen te kunnen accepteren.

Hoe zit een Apple Pay betaling eruit?

Bekijk het filmpje hieronder om een idee te krijgen hoe eenvoudig een Apple Pay betaling gaat. In de clip zie alleen een betaling die bevestigd wordt met Touch ID (met vingerafdruk). Apple Pay maakt het ook mogelijk om betalingen met Face ID (gezichtsherkenning) te bevestigen.

Hoe zit het met de andere banken?

Update 31 december 2019:

Naast de ING hebben ook BUNQ, de Rabobank en ABN AMRO het mogelijk gemaakt om Apple Pay betalingen te doen met de betaalpas.

Naast deze banken zijn er ook nog een paar Europese 'fintechs' die Apple Pay betalingen mogelijk maken voor Nederlandse klanten waaronder N26, Monese, Revolut.

De Volksbank (ASN, SNS) en Triodos Bank hebben hun plannen nog niet toegelicht.

Bron: ING, Emerce

bottom of page