top of page
  • Redactie PINdeal

Apple Pay nu ook beschikbaar voor ABN AMRO klanten

ABN AMRO Apple Pay contactloos afrekenen

Apple Pay is op 15 oktober 2019 beschikbaar gekomen voor ABN AMRO-klanten. De betaaldienst vervangt de fysieke betaalpas, waardoor klanten kunnen betalen met hun iPhone en Apple Watch. Na ING en Bunq is ABN AMRO de derde bank die de dienst ondersteunt.

Met de dienst kun je bij iedere contactloze betaalautomaat betalen met je iPhone of Apple Watch via de Wallet-app, Apples digitale portemonnee voor klantenkaarten.

Elke betaling verifieer je met je vingerafdruk, gezichtsherkenning of de draagdetectie van de Apple Watch. Hierdoor is het ook bij bedragen boven de 25 euro niet langer nodig om een pincode in te voeren.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Op dit moment kunnen ING en ABN AMRO klanten hun Maestro of VPAY betaalpas toevoegen aan de Apple Pay wallet app. Als zij contactloos afrekenen met Apple Pay, doen zij dat in feite nog steeds dus nog steeds met hun betaalpas.

De betaling wordt dus nog steeds gezien als een 'pin' betaling met een Maestro of VPAY kaart. De afhandeling, verwerking en uitbetaling vindt nog steeds op dezelfde manier plaats als wanneer de echte kaart wordt gebruikt.

Ook op de transactiebon zul je als ondernemer geen Apple Pay zien staan. Je ziet daar gewoon Maestro als VPAY als betaalmiddel.

Ook de kosten voor deze 'Apple Pay' betalingen zijn gelijk aan de kosten die jij betaalt voor iedere Maestro of VPAY betaling.

Kun jij als ondernemer direct Apple Pay betalingen accepteren?

In principe kunnen alle contactloos geschikte pinautomaten in Nederland ook direct Apple Pay betalingen aan. Vanaf medio dit jaar zijn alle nog niet contactloos geschikte toonbank pinautomaten vervangen.

In uitzonderingssituaties kan het zijn dat de software van de pinautomaat niet up-to-date is. Dat kan ervoor zorgen dat Apple Pay betalingen niet kunnen worden verwerkt. Door even contact op te nemen met de pinautomaat leverancier kan de automaat voorzien worden van de laatste software.

Hoe zit het met creditcards en Apple Pay?

Vooralsnog lijkt het niet mogelijk om een ABN AMRO MasterCard of VISA creditcard toe te voegen aan de Apple Pay wallet. Dit zal mogelijk op termijn wel het geval zijn.

In dat geval kan de klant op het moment van de betaling kiezen voor een betaling met de betaalpas of met de gekoppelde creditcard. Als ondernemer heb je MasterCard of VISA creditcard acceptatie nodig om deze betalingen te kunnen accepteren.

Hoe ziet een Apple Pay betaling met een ABN AMRO betaalpas eruit?

Bekijk de filmpjes op de site van de ABN AMRO om een idee te krijgen hoe eenvoudig een Apple Pay betaling gaat. In de clipjes zie je een betaling die bevestigd wordt met Touch ID (met vingerafdruk) of met Face ID (gezichtsherkenning).

PINdeal logo

bottom of page