top of page
  • Redactie PINdeal

Ook Rabobank stelt mobiele betaaldienst Apple Pay beschikbaar


De mobiele betaaldienst Apple Pay is nu ook beschikbaar voor klanten van de Rabobank. Klanten kunnen de dienst activeren in de Rabobank-app.

Rabobank is na ING, Bunq en ABN AMRO de vierde Nederlandse bank die de dienst ondersteunt.

Met de dienst kun je bij betaalautomaten contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch. Dit gebeurt via de Wallet-app, Apples digitale portemonnee.

Elke betaling verifieer je met je vingerafdruk, gezichtsherkenning of de draagdetectie van de Apple Watch. Hierdoor is het ook bij bedragen boven de 25 euro niet langer nodig om een pincode in te voeren.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer? Op dit moment kunnen ING, ABN AMRO en Rabobank klanten hun Maestro of VPAY betaalpas toevoegen aan de Apple Pay wallet app. Als zij contactloos afrekenen op jouw pinautomaat met Apple Pay, doen zij dat in feite nog steeds dus nog steeds met hun betaalpas.

De betaling wordt dus nog steeds gezien als een 'pin' betaling met een Maestro of VPAY kaart. De afhandeling, verwerking en uitbetaling vindt nog steeds op dezelfde manier plaats als wanneer de fysieke kaart wordt gebruikt.

Ook op de transactiebon zul je als ondernemer geen Apple Pay zien staan. Je ziet daar gewoon Maestro als VPAY als betaalmiddel.

Ook de kosten voor deze 'Apple Pay' betalingen zijn gelijk aan de kosten die jij betaalt voor iedere Maestro of VPAY betaling.

Kun jij als ondernemer direct Apple Pay betalingen accepteren?

In principe kunnen alle contactloos geschikte pinautomaten in Nederland ook direct Apple Pay betalingen aan. In uitzonderingssituaties kan het zijn dat de software van de pinautomaat niet up-to-date is. Dat kan ervoor zorgen dat Apple Pay betalingen niet kunnen worden verwerkt. Door even contact op te nemen met de pinautomaat leverancier kan de automaat voorzien worden van de laatste software.

Hoe zit het met creditcards en Apple Pay?

Vooralsnog lijkt het niet mogelijk om een MasterCard of VISA creditcard van de ING, ABN AMRO of Rabobank toe te voegen aan de Apple Pay wallet. Dit zal mogelijk op termijn wel het geval zijn.

In dat geval kan de klant vooraf of op het moment van de betaling kiezen voor een betaling met de gekoppelde betaalpas of met de gekoppelde creditcard. Als ondernemer moet je MasterCard en VISA creditcards accepteren om deze betalingen te kunnen accepteren.

Meer weten als kaarthouder?

Ga naar de site van de Rabobank voor meer informatie voor kaarthouders.

bottom of page