top of page
  • Redactie PINdeal

Lekkere nerdy pin-weetjes voor bij de koffieautomaat of vrijdagmiddagborrel


In januari maakte de Betaalvereniging Nederland de jaarlijkse cijfers bekend over het toonbank betalingsverkeer in Nederland in 2019.

Niet verassend, maar toch het melden waard: het aantal pin betalingen is weer flink gestegen en het aandeel contactloze betalingen dendert door. Eind 2019 was bijna 70% van alle elektronische betalingen al contactloos. Met de bankpas, creditcard, smartphone of wearable 'tapten' we er rustig op los.

Wij hebben even de belangrijkste feiten op een rij gezet in onze top 10 facts toonbank betalingsverkeer 2019. Hieronder kun je de factsheet downloaden. Heb je weer een mooi topic voor bij de koffieautomaat, vrijdagmiddagborrel of voor in de sportkantine dit weekend! Doe er je voordeel mee!

O ja, goed om te beseffen voor de vele ondernemers die in Nederland betalingen accepteren op een betaalautomaat. Afgelopen jaar is het aantal pin betalingen gestegen naar 4,74 miljard. In totaal is er 433 miljoen meer keer gepind dan in 2018.

Denk daar eens aan als je de kosten van jouw pin betalingen over 2019 nog eens bekijkt. Zijn die nog steeds € 0,055 per betaling? Wij horen het graag!

Misschien hebben wij een mooi alternatief »»»

Download hieronder de factsheet door op het plaatje te klikken.

bottom of page