top of page
  • Redactie PINdeal

Tips over hoe je een betaalautomaat schoonmaakt


Belangrijk bericht van onze partner Worldline.

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verminderen, wordt mensen aangeraden voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals vaker hun handen wassen en geen handen meer te schudden.

Maar hoe zit het met betaalautomaten?

Een betaalautomaat wordt veel gebruikt, het is een contactpunt tussen klanten en medewerkers. Voor de veiligheid van medewerkers en klanten heeft Worldline een aantal tips over hoe u een betaalautomaat schoonmaakt en houdt.

Een betaalautomaat reinigen in een paar stappen Een betaalautomaat kan dagelijks worden gereinigd. Als er echter op een dag veel transacties worden uitgevoerd, raden wij u aan om uw betaalautomaat meerdere keren per dag schoon te maken.

Hieronder staat hoe een betaalautomaat goed gereinigd kan worden.

  1. Maak de behuizing en toetsenbord schoon met een zachte vochtige doek. Pluisvrije doekjes worden aanbevolen, omdat deze geen vezels achterlaten. De doekjes kunnen kleine hoeveelheden desinfectiemiddel / lage concentraties alcohol bevatten. Ze mogen geen oplosmiddelen of agressieve chemicaliën zoals chloor bevatten.

  2. Om mogelijke schade aan de behuizing en toetsenbord te voorkomen, kunnen de oppervlakken droog worden gemaakt na gebruik van een vochtig doekje. Gebruik nooit sprays of vloeistoffen, omdat deze de betaalautomaat kunnen beschadigen.

  3. Maak het beeldscherm schoon met een zachte droge antistatische doek (maak geen gebruik van schoonmaakmiddelen, sprays, vloeistoffen, oplosmiddelen en/of alcohol).

Bijkomende richtlijnen voor de veiligheid

  • Moedig klanten aan om contactloos te betalen.

  • Plaats een dispenser met desinfecterende gel naast de betaalautomaat en spoor klanten en medewerkers aan om de gel te gebruiken.

  • De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) raadt aan om elk oppervlak waarvan u denkt dat het besmet kan zijn, te reinigen met desinfecterende middelen.

Door deze eenvoudige stappen te zetten helpt u uw klanten en medewerkers te beschermen. U biedt hen ook de zekerheid dat uw onderneming er alles aan doet om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen.

bron: Worldline, 18 maart 2020

bottom of page