top of page
  • Redactie PINdeal

ABN AMRO-klanten kunnen binnenkort met Google Pay betalenABN AMRO gaat klanten in het tweede kwartaal de mogelijkheid geven om via de app van de bank met Google Pay te betalen.


"Met Google Pay kunnen klanten straks snel en gemakkelijk aankopen doen in winkels, in apps en op websites via hun Android-telefoon binnen de ABN AMRO-app, zonder extra kosten", aldus de bank.


In 2019 stopte de ABN AMRO met de ondersteuning van contactloos betalen hun eigen Android app. In oktober van dat jaar maakte de bank contactloos afrekenen alweer mogelijk via Apple Pay (de klant kon de betaalpas koppelen aan de Apple Pay portemonnee.


Nu kunnen dus ook niet Apple gebruikers weer contactloos afrekenen met hun Android mobiel of wearable (horloge, ring) door de betaalpas aan Google Pay te koppelen. De ING en Rabobank hebben ieder nog hun eigen Android apps waarmee hun klanten contactloos kunnen betalen aan de kassa.


Voor ondernemers verandert er eigenlijk niets. Een Google Pay betaling door een ABN AMRO klant is in feite gewoon een pin betaling. De bestaande Maestro/VPAY aansluiting op de betaalautomaat kan de 'Google Pay' betaling gewoon verwerken tegen dezelfde condities als een gewone pin transactie. Als ondernemer zie je op de bon ook gewoon een Maestro of VPAY betaling staan (en niet 'Google Pay').


Volgens de ABN AMRO bank is er bij klanten veel vraag naar mobiele betaalmogelijkheden die werken op het besturingssysteem Android. Google liet al eerder weten dat de behoefte om digitaal en contactloos in winkels te betalen, is toegenomen door de coronapandemie.


Bunq, N26 en Revolut waren in november de eerste banken die Google Pay aanboden in Nederland. Via die online banken kan Google Pay al gebruikt worden in alle winkels die betalingen met Maestro, VPAY, Mastercard en Visa accepteren.


De Google Pay-app is nog niet beschikbaar in Nederland. In plaats daarvan is de betaaldienst in de apps van de respectievelijke banken geïntegreerd.


Kijk hier om te zien hoe je als consument Google Pay activeert in de ABN AMRO app en hoe je ermee afrekent voor bedragen onder en boven de € 50 euro: https://www.abnamro.nl/nl/prive/betalen/google-pay/index.html


Bron: o.a. nu.nl, 6 april 2021

bottom of page