top of page
  • Redactie PINdeal

Nu ook Apple Pay beschikbaar voor ING creditcards

Vanaf vandaag kunnen ING-klanten naast de ING betaalpas ook met hun ING creditcard betalen via Apple Pay.
Makkelijk en snel

In juni 2019 heeft ING Nederland Apple Pay naar Nederland gebracht. Het werkt in alle winkels waar je contactloos kan betalen, maar ook in apps en webshops. Naast de ING Betaalpas kunnen ING klanten nu dus ook met de ING creditcard via de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac betalen.


Veiligheid & privacy

Beveiliging en privacy vormen de kern van Apple Pay. Elke Apple Pay-aankoop wordt geverifieerd met slechts een oogopslag of een aanraking met Face ID of Touch ID, of de toegangscode van het apparaat.


Bij het gebruik van een creditcard of betaalpas bij Apple Pay, worden de werkelijke kaartnummers niet op het apparaat of op Apple-servers opgeslagen. In plaats daarvan wordt een uniek nummer toegewezen, versleuteld en veilig opgeslagen op het apparaat. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige unieke dynamische beveiligingscode ('token').


ING volgt Rabobank

De Rabobank maakte twee weken geleden ook al bekend dat haar VISA kaarthouders de creditcard in de Apple Pay wallet konden koppelen.


De ING en Rabobank doen wat zij eerder dit jaar al aankondigden. Vanwege corona heeft de lancering iets langer op zich doen wachten. Nu is de ondersteuning van Apple Pay creditcard betalingen nog net op tijd voor de kerstinkopen van ING en Rabobank klanten. Zij profiteren nu van extra betaalgemak.


Wanneer ABN AMRO en haar creditcard dochter ICS de ondersteuning van Apple Pay voor hun creditcards mogelijk maken is nog niet bekend.


Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Accepteer jij als ondernemer nu al creditcard betalingen op jouw betaalautomaat, dan kun jij ook deze Apple Pay kaartbetalingen probleemloos accepteren.

Je hoeft daarvoor dan niets te doen.


Een Apple Pay creditcard betaling is in de praktijk namelijk nog steeds een 'gewone' MasterCard of VISA transactie. Ook op de transactiebon zie je MasterCard of VISA staan als betaalmiddel. Ook in de verwerking en kosten zijn er geen verschillen en betaal je het commissiepercentage voor MasterCard en VISA acceptatie.


Misschien goed om te weten

Als ondernemer weet je op het moment van betalen niet welke betaalkaart jouw Apple Pay klant als voorkeur heeft ingesteld. Is dat een betaalpas of creditcard?


Je kunt het niet zien, maar is dat een MasterCard of VISA creditcard, dan zorgt dat misschien voor wat gedoe aan de kassa als je die kaarten nog niet accepteert. De klant moet dan snel van kaart wisselen in zijn of haar app, of alsnog zijn fysieke bankpas trekken. Wil je dat gedoe voorkomen, regel dan vandaag nog jouw aansluiting. Dat kan ook bij ons natuurlijk.


Bron: ING bank, persbericht 2 december 2020


bottom of page