top of page
  • Redactie PINdeal

Bij New York Pizza komt contant geld ook na corona nooit meer terug

Bij New York Pizza is het sinds een paar maanden niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het is een gezondheidsmaatregel uit de coronacrisis waarvan oprichter Philippe Vorst hoopt en verwacht dat die niet meer wordt teruggedraaid.


Het afschaffen van contant geld was geen gemakkelijke stap, vertelt Vorst. Het betekende dat er een systeem nodig was voor digitale fooien. Ook was er de vrees dat het zou leiden tot het verlies van klanten. "Van de ene op de andere dag zet je cash uit omdat je geen geld meer wil wisselen aan de deur. Het is een groot risico dat je klanten verliest, maar dat neem je om klanten en medewerkers veilig te houden."


"Dit is een van de dingen waar we weleens over hadden gesproken maar die we nu in rap tempo hebben gebouwd. Twee weken na het uitbreken van de coronacrisis hadden we het ingevoerd."Geen overvallen meer

De stap pakte goed uit en Vorst hoopt nu dat deze verandering blijvend zal zijn. "Normaal hadden we vlak voor de zomer altijd overvallen op onze vestigingen. Dat werd al jaren minder doordat we steeds meer digitaal geld hadden, maar ik heb nu over geen enkele overval meer gehoord. Ik ben er dus een heel groot voorstander van om dat nooit meer terug te zetten. Dat is dan iets dat voortkomt uit corona."

bottom of page