top of page
  • Redactie PINdeal

Eerste geslaagde transactie met nieuwe Rabobank betaalpas van MastercardVorig jaar werd al aangekondigd dat de betaalproducten Maestro en VPAY langzaamaan uit Nederland zullen gaan verdwijnen. Deze worden vervangen door MasterCard Debit en VISA Debit betaalpassen.


Afgelopen week heeft de eerste grootbank succesvol een betaling met een MasterCard Debit kaart getest. Voor meer achtergrond bij de overgang, lees ons artikel 'Maestro wordt MasterCard Debit, VPAY wordt VISA Debit'. Je kunt hier ook lezen wat het voor jou als ondernemer betekent.


Wereldwijd en online betalen

De Rabobank start in de tweede helft van 2022 met het vervangen van de huidige Maestro betaalpassen naar een nieuwe betaalpas. Met deze nieuwe betaalpas kan er wereldwijd worden betaald en is het bovendien mogelijk om online aankopen te doen, net zoals klanten nu met een creditcard gewend zijn.


'Betere winkelervaring - zowel fysiek als online'

In aanloop naar de vervanging naar de nieuwe betaalpas is de eerste online proeftransactie met de nieuwe pas van Mastercard succesvol uitgevoerd.


Fred van Pouderoijen, Head of Cards bij Rabobank: “We zijn blij dat wij als eerste grootbank in Nederland met deze nieuwe functionaliteit en de eerste succesvol uitgevoerde betaling de stap naar meer (online) betaalgemak voor onze klanten hebben gezet.


Jan-Willem van der Schoot, Country Manager Mastercard Nederland: “Nu de wereld in hoog tempo overgaat van fysiek naar digitaal betalen en de behoeften en het gedrag van de consument in die ontwikkeling meegaan, is het ons doel om mensen een gemakkelijke en veilige manier van winkelen te bieden. De overgang naar Debit Mastercard gaat kaarthouders, die hun Maestro kaart vaak niet online kunnen gebruiken, een betere winkelervaring bieden - zowel fysiek als online.”


Vervanging en aanpassing

Rabobank start in de tweede helft van 2022 met het vervangen van de huidige Maestro-passen. De komende periode worden de betaalterminals in onder andere winkels, benzinestations, parkeergarages in Nederland aangepast om de nieuwe betaalpas te kunnen accepteren.


Ook de andere (groot)banken zullen hun Maestro en VPAY betaalpassen gaan vervangen door een MasterCard of VISA Debit betaalpas. Lees hier wat het voor jou als ondernemer betekent.


Bron: Rabobank, 11 februari 2022

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page