top of page
  • Redactie PINdeal

ING neemt meerderheidsbelang in PayvisionING neemt een meerderheidsbelang van 75 procent in de Nederlandse betalingsverwerker Payvision. Dat bedrijf wordt als geheel gewaardeerd op 360 miljoen euro. De oprichters van Payvision behouden een 25%-minderheidsaandeel en blijven het management voeren.


Het in 2002 in Amsterdam opgerichte Payvision is wereldwijd actief en verwerkt meer dan 100 miljoen betalingstransacties per jaar. Het bedrijf heeft ook kantoren in onder meer New York, Londen, Madrid, Toronto, Singapore, Tokio en Hongkong.


Payvision biedt klanten betalingsdiensten in meer dan 150 verschillende valuta’s. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met de investering van ING wil Payvision zijn groeiplannen versnellen en het internationale netwerk uitbreiden.Het Payvision oprichtersteam behoudt een belang van 25 procent in de onderneming en zal leiding blijven geven aan Payvision. De transactie met ING moet in het eerste kwartaal van dit jaar worden afgerond.


ING-topman Ralph Hamers zei dat de betaalsector één van de meest dynamische sectoren is in de financiële dienstverlening en dat ING voortdurend moet innoveren om een stap voor te blijven, bijvoorbeeld door strategische deelnemingen.


Bron: nieuws.nl, ING Group, Payvision, 29 januari 2020

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page