top of page
  • Redactie PINdeal

Rabobank introduceert Apple Pay voor Visa-kaarthouders


Rabobank introduceert Apple Pay voor Visa-kaarthouders: een veiligere en meer betrouwbare manier van betalen waarmee klanten voorkomen dat iemand anders hun betaalkaart in handen krijgt, dat fysieke knoppen worden aangeraakt of dat contant geld wordt gebruikt. De betaalwijze gebruikt de kracht van de iPhone om elke transactie te beveiligen.


Veilig, Veiliger, Veiligst

Kaarthouders houden hun iPhone of Apple Watch simpelweg bij een betaalautomaat om contactloos te betalen. Elke Apple Pay-aankoop is veilig omdat deze geverifieerd wordt met Face ID, Touch ID of een toegangscode, evenals een eenmalige, unieke en dynamische beveiligingscode.


Bekijk het fimpje van Bright (juni 2019) hieronder om te zien hoe het werkt vanuit de optiek van de consument:


Pandemie versnelt contactloos betalen

De huidige pandemie versnelt de groei van contactloze betalingen, zo tonen ook recente cijfers van Visa aan. In Europa gebeurt sinds juni meer dan 75 procent van de Visa-betalingen contactloos. Ook in Nederland lag het aantal contactloze betalingen in juni van dit jaar 15 procent hoger dan een jaar geleden.


Betaalgemak maar dan makkelijker

Klanten kunnen ook Apple Pay op iPhone, iPad en Mac gebruiken om snellere en veiligere aankopen te doen in apps of op internet in Safari, zonder dat ze een account hoeven aan te maken of herhaaldelijk verzend- en factuurgegevens hoeven in te voeren. Apple Pay maakt het gemakkelijker om onder andere te betalen voor het bezorgen van eten en boodschappen, online winkelen, vervoer en parkeren. Apple Pay kan ook worden gebruikt om betalingen te doen in apps op Apple Watch.


Na betaalpas nu dus ook creditcard in Apple Pay

Apple Pay is sinds vorig jaar al beschikbaar voor betaalpas (Maestro, VPAY) betalingen bij de grootbanken ING, Rabobank, ABN AMRO en online bank Bunq. Nu kunnen Rabobank VISA kaarthouders dus ook hun creditcard in de digitale portemonnee van Apple hangen. Wanneer de andere banken volgen, en Nederlands grootste creditcard uitgever ICS, is nog niet duidelijk.


Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Accepteer jij als ondernemer nu al MasterCard en VISA betalingen op jouw betaalautomaat, dan kun jij ook deze Apple Pay VISA creditcard betalingen accepteren. Je hoeft daarvoor dan niets te doen.


Apple Pay, net als Google Pay, moet je zien als een superveilige digitale portemonnee waar meerdere betaalpassen en creditcards in gestopt kunnen worden. De betaling die contactloos plaatsvindt is echter nog steeds een Maestro, VPAY, MasterCard of VISA transactie. Op de transactiebon zie je als ondernemer geen verschil. Ook in de verwerking en kosten zijn er geen verschillen.


Misschien goed om te weten

Als ondernemer weet je op het moment van betalen echter niet welke betaalkaart jouw klant heeft als voorkeur heeft ingesteld. Is dat een MasterCard of VISA creditcard, dan zorgt dat misschien voor wat gedoe aan de kassa als je die kaarten nog niet accepteert. De consument moet dan mogelijk snel van kaart wisselen in de app, of alsnog zijn fysieke bankpas trekken.


Wil je dat gedoe voorkomen, regel dan vandaag nog jouw aansluiting. Dat kan ook bij ons natuurlijk. Kijk dan even hier: creditcards accepteren op een betaalautomaat


Bron: visa.nl, 19 november 2020


Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page