top of page
  • Redactie PINdeal

Rabobank introduceert Google Pay als nieuwe betaalmogelijkheidVanaf vandaag kunnen Rabobank-klanten betalen met Google Pay via hun Androidtelefoon of smartwatch. Met deze nieuwe betaaldienst kunnen klanten contactloos betalen in fysieke winkels via hun Android telefoon of smartwatch.


Rabobank en Google Pay

Vorige week ontdekte Androidworld in de meta-omschrijving van de Rabobank-website dat de Rabobank de volgende bank zou zijn die betalingen met Google Pay mogelijk maakte. Google Pay kan nu geactiveerd worden via de mobielbankieren app van de bank.


Hoe werkt Google Pay precies (klant oogpunt)

Google Pay werkt hetzelfde als contactloos betalen met de betaalpas. Contactloos betalen met Google Pay gaat via de nfc-chip van je smartphone. Deze draadloze techniek slaat een brug tussen het toestel en de betaalautomaat.


Zodra de telefoon bij de pinlezer in de buurt komt, worden de details van de betaling uitgewisseld. NFC werkt tot een afstand van ongeveer tien centimeter, dus de telefoon moet dichtbij het pinapparaat gehouden worden.


In sommige gevallen is het nodig om de betaling vanwege veiligheidsredenen nog goed te keuren, bijvoorbeeld met een vingerafdrukscan of pincode.


Hoe werkt Google Pay precies (ondernemer oogpunt)

Voor ondernemers met een betaalautomaat verandert er eigenlijk niets. Een Google Pay betaling is in feite gewoon een contactloze betaalpas of creditcard betaling (afhankelijk van de kaart die de consument in de Google Pay heeft geactiveerd).


De bestaande Maestro/VPAY aansluiting op de betaalautomaat kan de 'Google Pay' betaling gewoon verwerken tegen dezelfde condities als een gewone betaalpas transactie. Als ondernemer zie je op de bon ook gewoon een Maestro of VPAY betaling staan (en niet 'Google Pay').


Rabo Wallet zal gaan verdwijnen

Rabobank klanten met een Android telefoon kunnen al langere tijd contactloos betalen via de Rabo Wallet. Die wallet gaat per 1 augustus verdwijnen. Bestaande klanten kunnen tot die tijd gebruikmaken van de Rabo Wallet. Hierna kunnen zij overstappen op Google Pay of nog altijd de betaalpas gebruiken.


Bron: Androidworld, 17 mei 2022bottom of page