top of page
  • Redactie PINdeal

SNS, ASN en RegioBank gaan als laatste grote banken Apple Pay aanbiedenDe Volksbank meldt tegenover iCulture dat Apple Pay binnenkort ondersteund gaat worden door SNS, ASN en RegioBank. Wanneer precies de ondersteuning komt, is nog niet duidelijk.


Met Apple Pay kunnen gebruikers hun bankpas toevoegen aan hun Apple Wallet. Daarna kunnen zij in winkels met hun iPhone of Apple Watch betalen in plaats van met hun contactloze betaalpas. Een pincode invoeren is niet nodig: gebruikers identificeren zichzelf via de vingerafdruk- of gezichtsscan van de iPhone.


Apple Pay kan ook voor snelle online betalingen gebruikt worden in apps en op sites, zonder over te hoeven schakelen naar een betaal-app.


Uitrol in Nederland

Apple Pay bestaat al sinds 2014 maar in Nederland was de dienst lange tijd niet beschikbaar. Halverwege 2019 was ING de eerste Nederlandse bank die met ondersteuning kwam, enkele maanden later gevolgd door ABN Amro en Rabobank. Ook kleinere banken als bunq, Knab en Revolut ondersteunen Apple Pay al langer.


Om Apple Pay te kunnen aanbieden, moeten de apps van SNS, ASN en RegioBank eerst de Wallet-app van Apple gaan ondersteunen. Pas daarna kunnen klanten hun pinpas en/of creditcard aan Apple Pay toevoegen. Daarna kan een iPhone of Apple Watch worden gebruikt op elke plaats waar contactloos betalen mogelijk is.


Contactloos enorm populair

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek onlangs dat het aantal contactloze betalingen enorm is gestegen. Dat gaat niet alleen om betalingen met pinpassen, maar net name die met smartphones winnen aan populariteit.


In 2019 betaalde slechts 3 procent van de mensen contactloos met een smartphone; in 2021 is dat aandeel mede door Apple Pay toegenomen tot 24 procent. Op dit moment wordt 16 procent van alle contactloze betalingen met een smartphone, smartwatch of andere wearable uitgevoerd.


Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Accepteer jij als ondernemer nu al MasterCard en VISA betalingen op jouw betaalautomaat, dan kun jij ook deze Apple Pay VISA creditcard betalingen accepteren. Je hoeft daarvoor dan niets te doen.


Apple Pay, net als Google Pay, moet je zien als een superveilige digitale portemonnee waar meerdere betaalpassen en creditcards in gestopt kunnen worden. De betaling die contactloos plaatsvindt is echter nog steeds een Maestro, VPAY, MasterCard of VISA transactie. Op de transactiebon zie je als ondernemer geen verschil. Ook in de verwerking en kosten zijn er geen verschillen.


Misschien goed om te weten

Als ondernemer weet je op het moment van betalen echter niet welke betaalkaart jouw klant heeft als voorkeur heeft ingesteld. Is dat een MasterCard of VISA creditcard, dan zorgt dat misschien voor wat gedoe aan de kassa als je die kaarten nog niet accepteert. De consument moet dan mogelijk snel van kaart wisselen in de app, of alsnog zijn fysieke bankpas trekken.


Wil je dat gedoe voorkomen, regel dan vandaag nog jouw aansluiting. Dat kan ook bij ons natuurlijk. Kijk dan even hier: creditcards accepteren op een betaalautomaatBron: nu.nl, 26 oktober 2021

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page