top of page
  • Redactie PINdeal

VISA en Revolut maken betalingen met Google Pay mogelijk voor Nederlandse klanten

Visa lanceert samen met Google en Revolut Google Pay in Nederland. Google Pay biedt consumenten als retailers een gemakkelijke en veilige mobiele betalingservaring.


Negentien andere Europese landen profiteren al van de touch-free mobiele betaaltechnologie van Visa en Google. Google Pay wordt ondersteund door de tokentechnologie van Visa, die gevoelige informatie over de betaalrekening van klanten vervangt door een digitaal token en zo beschermt tegen fraude.


Met behulp van deze tokentechnologie maakt Google Pay mobiele betalingen op een snelle en veilige manier mogelijk – of het nu in een winkel, onderweg of tijdens het online winkelen is.Geschikt Moment

Voor contactloze betalingen op een betaalautomaat is een Android telefoon met NFC chip nodig en een bank die deze Google Pay betalingen ondersteunt (vooralsnog in Nederland alleen de online banken Bunq, Revolut en N26).


De uitbreiding van Google Pay komt op een geschikt moment, nu steeds meer consumenten het gemak van contactloos betalen omarmen. Contactloze betalingen in Europa nemen tijdens de coronapandemie dan ook fors toe. Volgens gegevens van Visa gebeurt vanaf september 2020 meer dan driekwart van de Visa-betalingen contactloos.


Daniel van Delft, Country Manager bij Visa Nederland: “Met behulp van de digitale wallet van Google Pay kunnen consumenten in Nederland nu overal betalen waar Visa wordt geaccepteerd – in de winkel, online en in-app. Het is snel en gemakkelijk op te zetten, maakt in-store en online betalingen naadloos en biedt dezelfde bescherming en voordelen voor de consument als traditionele betalingen met Visa-kaarten.”


Google Pay maakt meters in Europa

Eerder deze week werd duidelijk dat ook MasterCard en Google het samen met een aantal Europese banken mogelijk hebben gemaakt om de betaalpas of creditcard in de Google Pay wallet te koppelen. In Nederland kunnen consumenten van de online banken Bunq, Revolut en N26 hun betaalpas of creditcard in de digitale portemonnee koppelen. Hieronder wordt dat even snel en duidelijk uitgelegd door Google Nederland zelf:
Hoe zit het met de grootbanken in Nederland?

Vooralsnog doen de grote banken niet mee, maar ABN Amro zegt volgend jaar met meer informatie te komen over Google Pay-ondersteuning. De bank stopte met de eigen Wallet-app, waardoor klanten met Android-telefoons eerst wel, maar nu niet langer contactloos kunnen betalen met de telefoon.


Rabobank zegt er niets over, maar heeft een werkende Wallet-app voor mobiel betalen. ING ondersteunt ook mobiel betalen voor Android ook binnen de eigen app. In tegenstelling tot iOS, waar alle nfc-betalingen moeten lopen via Apple Pay, kunnen banken op Android ook een eigen betaalsysteem ontwikkelen en hoeven betalingen niet te lopen via Google Pay.


Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

Als je nu al betaalpas en creditcard betalingen op jouw pinautomaat accepteert, dan hoef je niets te doen. (regel anders hier jouw pin aansluiting of creditcard acceptatie)

Bij een betaling met Google Pay wordt namelijk de digitale pas of creditcard gebruikt voor de betaling.


In feite is het dus gewoon een Maestro of VPAY betaling (debet), of een MasterCard of VISA betaling (credit). De verwerking, kosten, uitbetaling en rapportage van deze Google Pay 'betalingen' zijn dan ook hetzelfde als je nu als ondernemer gewend bent.


Misschien goed om te weten

De consument kan in de Google Pay wallet een of meerdere betaalpassen of creditcards opnemen. Als ondernemer weet je ten tijde van de betaling echter niet welke kaart de voorkeur heeft en als betaalkaart is ingesteld.


Wil de klant een MasterCard of VISA creditcard als voorkeurskaart gebruiken, en accepteer je nu nog geen creditcard betalingen, dan zorgt dat misschien voor wat gedoe aan de kassa. De consument moet dan mogelijk snel van kaart wisselen in de app, of alsnog zijn fysieke bankpas trekken. Mocht je nu nog geen MasterCard of VISA accepteren en wil je dit gedoe voor zijn, dan kun je bij ons een aansluiting regelen. Kijk dan even hier: creditcards accepteren


Bron: VISA Nederland, Ondernemersbelang, 18 november 2020


Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page