top of page
  • Redactie PINdeal

Betaalverwerker Payvision wijzigt managementteam

  • Andre Valkenburg treedt per 1 mei 2020 als CEO toe tot het managementteam van Payvision

  • Corné van der Meijden blijft financieel directeur van Payvision, terwijl hij zijn rol verder versterkt als bevestigd statutair lid van de raad van bestuur.

  • Rudolf Booker, Gijs op de Weegh en Cheng Liem Li zijn uit de raad van bestuur gestapt en hebben de onderneming verlaten op 30 april 2020, na afronding van de overeengekomen transitieperiode na de overname door ING Bank


Nieuwe CEO

Payvision, een wereldwijde aanbieder van fintech- en omnichannelbetalingen, heeft vandaag aangekondigd dat het Andre Valkenburg heeft benoemd als nieuwe CEO.


Andre neemt meer dan 20 jaar ervaring in de betalingsindustrie mee naar zijn nieuwe rol, nadat hij het grootste deel van zijn carrière heeft gewerkt voor bedrijven die zich bezighouden met betaaloplossingen, zoals Bibit en Worldpay. Eén van zijn voorgaande senior directiefuncties in de industrie was CEO van Buckaroo, een andere Nederlandse aanbieder van betaaloplossingen. Ook startte Andre, als ondernemer, een mobiel softwareontwikkelingsbedrijf."Ik ben er trots op dat ik het vertrouwen heb gekregen om Payvision te leiden in haar volgende groeifase als wereldwijde betalingsdienstverlener en kijk uit naar de samenwerking met de professionele en ondernemende mensen bij Payvision," zei Andre. "De integratie van Payvision met de bedrijfsstrategie van ING, in combinatie met vooruitstrevende digitale mogelijkheden, beloven een onovertroffen waarde te gaan leveren voor onze klanten, partners en aandeelhouders.


Andre sluit zich aan bij Corné van der Meijden in de raad van bestuur van Payvision, wiens aanstelling als financieel directeur is goedgekeurd door de Nederlandse Centrale Bank in februari 2020.


"We zijn erg blij Andre te verwelkomen bij het bestuur van Payvision als onze nieuwe CEO. Hij brengt diepgaande kennis van betaaloplossingen met zich mee, aangevuld met brede ervaring op het gebied van business operations. Ik ben ervan overtuigd dat Andre’s inzichten ons zullen helpen om continue waarde te leveren aan onze klanten. Samen met Corné zal hij de omnichannelstrategie van Payvision verder ontwikkelen en van Payvision het Center of Excellence voor Merchant Services binnen de ING Group maken", aldus Mark Buitenhek, voorzitter van de Raad van Commissarissen.


Oprichters verlaten Payvision

Rudolf Booker heeft Payvision in 2002 opgericht samen met Gijs op de Weegh, Directeur bedrijfsvoering, en Cheng Liem Li, Commercieel Directeur. In 2018 hebben de drie oprichters een strategisch partnerschap gevormd met ING Group met het doel het versnellen van het innovatievermogen en de groei van het bedrijf. Na de overname stemden zij ermee in om hun leiderschap voort te zetten tot 30 april 2020, daarna zijn ze alle drie afgetreden.


Think Forward-strategie

ING heeft Payvision overgenomen ter ondersteuning van de uitbreiding van de dienstverlening van de bank aan zakelijke klanten, met name in het snelgroeiende e-commerce-segment. Dit partnerschap is een investering in innovatieve financiële diensten ter ondersteuning van de Think Forward-strategie van ING, waardoor klanten kunnen profiteren van het omnichannel-betalingsplatform van Payvision en van de kredietverlening, werkkapitaaloplossingen en het wereldwijde distributienetwerk van ING.


Bron: Persbericht 'Wijzigingen in Payvision’s managementteam'

ANP Pers Support, Payvision, 7 mei 2020

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page