Ruim 300.000 Chinese toeristen in Nederland in 2016.

Chinese toeristen weten Nederland steeds beter te vinden. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) zal het aantal bezoekers uit China flink toenemen de komende jaren.

Dat meldt De Telegraaf maandag, op de dag dat in Den Haag het Europese hoofdkantoor van de Chinese reisorganisatie Tangguo wordt geopend.

Verdubbeld

Het aantal Chinese toeristen in ons land is afgelopen vijf jaar volgens cijfers van NBTC en CBS bijna verdubbeld tot ruim 300.000. Naar verwachting zal dit aantal binnen vijf jaar groeien tot meer dan een half miljoen.

"Maar Chinezen hebben vaak wel andere wensen dan doorsnee toeristen. Bijvoorbeeld op het gebied van eten. Daar zal de Nederlandse reisindustrie op moeten inspelen", aldus een woordvoerster van de NBTC.

'Ontevreden met standaard' Veel Chinese toeristen onder de 35 jaar willen bovendien anders reizen dan de Chinees in andere leeftijdscategorieën, zo meldt het China Business Center Netherlands.

"Deze moderne, goed opgeleide Chinese twintigers en dertigers hebben andere wensen en behoeften op een rondreis door Europa. Zij zijn niet tevreden met het huidige standaardaanbod en willen zich vrijer kunnen bewegen in Nederland."

De nieuwe generatie middenklassers uit China, wil individueler op reis in Europa. "Deze leden willen de echte Hollandse cultuur en levensstijl meemaken en ook in hun eigen tempo reizen", aldus een woordvoerder van Tangguo.

Groei bezoekers

Los van de Chinese bezoekers hoopt het NBTC op ruim vijfhonderdduizend meer toeristen dan vorig jaar, toen bijna 16 miljoen buitenlanders Nederland aandeden. Onder hen waren bijna 300.000 Chinezen.

PINdeal infomercial

Nederlandse ondernemers die willen inspelen op het groeiend aantal Chinese toeristen doen er verstandig aan om de Chinese creditcard UnionPay te accepteren. UnionPay is voor de Chinezen een van de belangrijkste betaalmiddelen in eigen land (zoals PIN in Nederland en Bancontact in België).

Het zichtbaar accepteren van UnionPay creditcards kan daarom extra klanten aantrekken en jouw omzet verhogen. Chinezen die in het bezit zijn van een UnionPay creditcard gebruiken graag hun vertrouwde kaart, ook omdat deze meer bestedingsruimte biedt dan hun internationale MasterCard of VISA creditcard (als ze die al hebben!).

Wil je weten wat het accepteren van UnionPay creditcards jou kost, vraag dan nu direct een gratis en vrijblijvende offerte aan > UnionPay accepteren

Bron artikel: nu.nl, 30 mei 2017

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

Zie je iets vreemds op de website? 

Meld het ons en krijg een leuke verrassing

© 2017 - 2020 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle