• Redactie PINdeal

Bijna 50% van alle pinbetalingen contactloos | meer toonbank betalingen met smartphone


Consumenten betalen aan de toonbank steeds vaker met een smartphone. Deze vorm van contactloos betalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale app, groeit volgens Betaalvereniging Nederland hard.

App werkt als betaalpas

Het aantal gedownloade apps voor mobiel contactloos betalen is in een jaar tijd verdrievoudigd tot meer dan 500.000. Dit aantal zal volgens de Betaalvereniging alleen maar verder toenemen.

De app op de telefoon werkt praktische hetzelfde als een betaalpas waarmee contactloos kan worden betaald. In plaats van de bankpas wordt de smartphone bij de betaalterminal gehouden. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Ook hier verwacht de Betaalvereniging een verdere stijging.

Aantal contactloze betaling groeien hard door

Sowieso zitten contactloze betalingen in de lift. Deze vorm van afrekenen is goed voor circa de helft van alle pinbetalingen.

Momenteel zijn er al 2,8 miljard contactloze betalingen uitgevoerd. Vorig jaar werd pas voor de miljardste keer contactloos betaald. Of dat met bankpas of smartphone was, kon de Betaalvereniging niet zeggen, omdat het nog niet mogelijk is om het onderscheid te maken. Daar wordt volgens de vereniging wel aan gewerkt.

Bron: nu.nl | 12 april 2018

Gerelateerde posts

Alles weergeven

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

© 2019 - 2021 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle