• Redactie PINdeal

DNB: 21 procent verwacht binnen 5 jaar niet meer met contant geld te betalen


Maar liefst 21 procent van de Nederlanders verwacht binnen vijf jaar alleen nog elektronisch te betalen, en dus geen fysieke euro's meer te gebruiken.

Vooral jongeren behoren tot deze groep, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van nieuw onderzoek onder duizend ondervraagden.

Een groter deel van de mensen (28 procent) denkt over vijf jaar precies even vaak contant te betalen als nu.

Bijna de helft (48 procent) verwacht in 2024 nog steeds met cash te betalen, maar denkt wel dat dat minder vaak zal gebeuren dan nu.

Van de mensen die denken minder met contant geld te gaan betalen, denkt 73 procent dat dit komt doordat over vijf jaar elektronisch betalen gewoner is geworden. 14 procent verwacht dat steeds minder winkeliers contant geld zullen accepteren.

De meerderheid van de Nederlanders heeft nu nog wel bankbiljetten (83 procent) en muntgeld (90 procent) op zak. Jongeren stellen het vaakst dat ze geen briefgeld bij zich hebben (26 procent).

Bron: nu.nl, maandag 13 mei

PINdeal note

De opmars van contactloos betalen, waarmee ook kleine betalingen steeds vaker elektronisch worden afgerekend, vermindert logischerwijze het gebruik van contant geld. Zeker in de jongeren doelgroep is het betalen met een contactloze betaalpas of mobiele telefoon de nieuwe standaard en zal in de praktijk leiden tot nog meer 'pin' betalingen. Nieuwe dragers van rekening- of kaartgegevens zoals smartwatches, ringen en armbanden zullen in de toekomst meer en meer gebruikt worden voor het verrichten van een betaalpas of creditcard betaling. Als ondernemer met een contactloos geschikte pinautomaat ben je hierop voorbereid. Accepteer je nog geen creditcard betalingen, informeer dan vrijblijvend naar onze kosten. Weet je ook meteen wat jij op jouw pin betalingen kunt besparen ;-)

Gerelateerde posts

Alles weergeven

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

© 2019 - 2021 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle