• Redactie PINdeal

Ruim 20 miljoen buitenlandse toeristen bezochten Nederland in 2019


Er kwamen het afgelopen jaar weer meer buitenlandse toeristen naar Nederland, zo'n 20,1 miljoen. Dat is een toename van 7 procent vergeleken met een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van NBTC.

Ruim de helft (55 procent) van de bezoekers kwam uit de landen die het dichtst bij ons liggen: Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De stromen bezoekers uit die landen namen ook het meest toe. Hoe dan ook is Nederland als vakantieland populair bij Europeanen.

"Van alle bezoekers die wij hier ontvangen, komt 80 procent uit andere landen in Europa", zegt directeur Jos Vranken van het NBTC. Duitsers, Belgen en Britten zijn goed voor bijna 70 procent van het totale aantal toeristen.

"Bezoekers uit onze buurlanden komen vaker naar Nederland en staan erom bekend open te staan voor nieuwe bestemmingen en ervaringen. Zo kunnen meer steden en regio's profiteren van de groei."

Toeristen verleiden die veel geld spenderen Duitsers, Belgen en Britten gaan volgens het NBTC niet noodzakelijkerwijs naar Amsterdam, maar bezoeken bijvoorbeeld ook de Hanzesteden, Maastricht en Eindhoven.

Het NBTC richtte zich in het verleden hoofdzakelijk op het op de kaart zetten van Nederland als toeristische bestemming om toeristen naar ons land te halen. Nu wil de organisatie vooral toeristen naar Nederland halen die veel geld spenderen en die niet uitsluitend geïnteresseerd zijn in Amsterdam.

bron: nu.nl

PINdeal infomercial

Wil je als ondernemer ook profiteren van het groeiend aantal toeristen? Maak dan ook het betalen eenvoudig door het accepteren van betaalpassen en creditcards op jouw betaalautomaat.

Het zichtbaar accepteren van bijvoorbeeld MasterCard, VISA en American Express creditcards kan extra toeristen aantrekken en jouw omzet verhogen.

Wil je weten wat het accepteren van pin betalingen en creditcard transacties jou kost, vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

© 2019 - 2021 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle