• Redactie PINdeal

Betalen aan de kassa - 1ste helft 2020

Als gevolg van corona werden consumenten de afgelopen tijd door winkeliers aangemoedigd meer contactloos te betalen, om besmetting met het virus via handcontact zo veel mogelijk te voorkomen. Consumenten hebben hier massaal gehoor aan gegeven, zo blijkt nu ook uit de tussentijdse resultaten van het gezamenlijke onderzoek van Betaalvereniging Nederland en DNB naar toonbankbetalingen.


Halvering waarde contante betalingen

Het aandeel contactloze betalingen is sinds de lockdown op 16 maart fors gestegen. Dit is deels ten koste gegaan van de traditionele manier van pinnen met de pinpas, waarbij de pas in de betaalterminal wordt gestoken, maar grotendeels ten koste van contant.


Daar waar het aandeel contant op het totale aantal betalingen aan de kassa in de eerste maanden van dit jaar nog rond de 30% van alle betalingen lag, zakte dit tot minder dan de helft daarvan in april. Ook de waarde van de contante betalingen is tijdens de coronacrisis gehalveerd.


Verdeling aantal toonbankbetalingen per middel in de eerste helft van 2020:

Verdeling waarde toonbankbetalingen per middel in de eerste helft van 2020:Toename contactloze betalingen

Of deze afname in het gebruik van contant beklijft, moet nog blijken. De eerste ruwe onderzoeksdata voor mei en juni laten een voorzichtige stijging in het aandeel van contant geld zien. Met 18% van alle betalingen aan de kassa in juni, is dit echter nog steeds fors lager dan vóór de lockdown.


De sterke toename van het aandeel contactloze betalingen en stabilisatie hiervan in de laatste maanden laten zien dat consumenten deze betaalmethode steeds meer omarmen.


Bron: Betaalvereniging Nederland, 9 juli 2020

Gerelateerde posts

Alles weergeven

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

© 2019 - 2021 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle