Laatste pagina update:

26 februari 2020 

Creditcards accepteren op een pinautomaat of betaalautomaat.

Het accepteren van creditcards op een pinautomaat is niet ingewikkeld.

Hieronder lees je wat ervoor nodig is om creditcard betalingen te accepteren. 

Duh. Logischerwijze heb je een pinautomaat of betaalautomaat nodig om creditcard betalingen te accepteren. Tegenwoordig kun je een pinautomaat kopen, huren of leasen. Waar je voor kiest is afhankelijk van jouw situatie en budget. Je kunt een contactloze pinautomaat voor bij de kassa of een mobiele pinautomaat kopen.

 

Goed om te weten: bijna alle betaalautomaten zijn geschikt om MasterCard, VISA en American Express creditcard betalingen te accepteren. Dus ga je nu een betaalautomaat kopen of huren, dan kun je ook creditcard betalingen accepteren... mits je daarvoor ook een contract afsluit met een kaartverwerker, zie punt 2.

 

Bij sommige pinautomaten, zoals van SUMUP en iZettle is de creditcard acceptatie inbegrepen in de aanschaf. Maar let op: je betaalt bij Sumup en iZettle voor alle betalingen een commissie percentage, dus ook voor de pin betalingen! 

 

Je hebt een pinautomaat nodig. 

1 

2 

Je hebt een contract nodig met een kaartverwerker. 

Creditcard betalingen worden verwerkt en uitbetaald door een creditcard bank of kaartverwerker. Met de kaartverwerker van jouw keuze zul je een contract moeten afsluiten.

Gelukkig kun je in de meeste gevallen als ondernemer zelf kiezen wie jouw creditcard betalingen gaat verwerken en tegen welke kosten. Soms zit je vast aan de kaartverwerker waar jouw betaalautomaat leverancier een afspraak mee heeft gemaakt. Dan kan nadelig zijn voor het tarief dat jij betaalt voor jouw creditcard transacties.

 

Als ondernemer is het dan ook verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken, bijvoorbeeld op de kosten die zij per creditcard betaling in rekening brengen en de snelheid van uitbetalen. Je kunt hiermee flink besparen.

 

Veel ondernemers laten zich vaak leiden door de tarieven voor PIN betalingen en niet door kosten voor creditcards, terwijl daar juist de besparing te halen is! Voor PIN betalingen gaat het vaak om centen, bij creditcard betalingen gaat het om percentages. Een lager percentage zet zoden aan de dijk. 

 

Benieuwd naar onze tarieven?


 

De pinautomaat moet worden ge-update. 

3 

Bij het afsluiten van een contract met een kaartverwerker krijg jij een klantnummer of aansluitnummer. Dit nummer moet in de betaalautomaat 'geladen' worden. Vanaf dat moment kun jij creditcards accepteren op jouw pinautomaat.

Het 'laden' of 'uploaden' van het aansluitnummer kan tegenwoordig in bijna alle gevallen op afstand gedaan worden door de betaalautomaat- of kassaleverancier. De leverancier van de pinautomaat kan contact maken met de pinautomaat en het aansluitnummer 'erin plaatsen'. Soms is daar hulp bij nodig van jou als ondernemer.

Aan het laden van het aansluitnummer zijn meestal geen kosten verbonden. Soms rekent de kassaleverancier eenmalige activeringskosten. 

Het laden van het aansluitnummer gaat snel. Jij of jouw klanten ondervinden hiervan geen hinder. Klanten kunnen gewoon blijven pinnen zonder verstoring in het betalingsverkeer.

 

Wil je snel MasterCard en VISA creditcards accepteren? Vraag dan nu direct vrijblijvend een offerte aan. Binnen 30 seconden ben je klaar.  

Nederlandse en Europese creditcards accepteren voor minder dan 1,00%

Benieuwd naar onze creditcard tarieven?

bruto uitbetaling van MasterCard en VISA betalingen voor snellere boekhouding

gratis aansluiting op alle gangbare pinautomaten (bijv. CCV, Worldline)

of bel gratis met PINdeal op 030 755 5335 

PINdeal is een officiële business partner van:

Navigatie

Contact informatie

PINdeal

Middenburcht 136

3452 MT Vleuten

030 755 5335

BTW nummer: NL851882225B01

KvK nummer: 52742393 (sinds 2012)

PINdeal snelle links

© 2019 - 2021 PINdeal

PINdeal is een geregistreerde handelsnaam van Fletio Payments Consulting B.V.

KVK nummer 52742393 | Alle rechten voorbehouden.

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle