top of page

Creditcards accepteren op een pinautomaat of betaalautomaat.

Het accepteren van creditcards op een betaalautomaat is niet ingewikkeld.

Hieronder lees je wat ervoor nodig is om creditcard betalingen te accepteren.

Laatste pagina update:

6 maart 2021

Duh. Logischerwijze heb je een betaalautomaat nodig om creditcard betalingen te accepteren. Tegenwoordig kun je een betaalautomaat kopen, huren of leasen. Waar je voor kiest is afhankelijk van jouw situatie en budget. Je kunt een toonbank betaalautomaat of een mobiele betaalautomaat kopen.

 

Goed om te weten: bijna alle betaalautomaten zijn geschikt om MasterCard, VISA en American Express creditcard betalingen te accepteren. Dus ga je nu een betaalautomaat kopen of huren, dan kun je ook creditcard betalingen accepteren... mits je daarvoor ook een contract afsluit met een kaartverwerker, zie punt 2.

 

Bij sommige pinapparaten, zoals die van Sumup en Zettle is de creditcard acceptatie inbegrepen in de aanschaf. Maar let op: je betaalt bij Sumup en iZettle voor alle betalingen een commissie percentage, dus ook voor de pin betalingen! Dat kan aardig in de papieren lopen bij al een klein beetje omzet.

Je hebt natuurlijk een betaalautomaat nodig.

1

2

Je hebt een contract nodig met een kaartverwerker.

Creditcard betalingen worden verwerkt en uitbetaald door een creditcard bank of kaartverwerker. Met de kaartverwerker van jouw keuze zul je een contract moeten afsluiten.

Heb je een betaalautomaat gekocht of gehuurd, bijvoorbeeld van het merk CCV of Worldline, dan heb je in veel gevallen als ondernemer een vrije keuze. Soms zit je echter vast aan de kaartverwerker waar jouw betaalautomaat leverancier een afspraak mee heeft gemaakt. Dan kan nadelig zijn voor het tarief dat jij betaalt voor jouw creditcard transacties. 

 

Als ondernemer is het verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken, met name op de kosten die zij per creditcard betaling in rekening brengen, maar bijvoorbeeld ook over de wijze van uitbetalen (bruto vs netto) en de rapportage mogelijkheden. Door te vergelijken kun je flink besparen omdat jouw creditcardkosten een percentage zullen zijn van jouw creditcard omzet. Of je 1% of 2% van € 10.000 euro creditcard omzet betaalt, maakt een aardig verschil.

 

Veel ondernemers laten zich vaak leiden door de tarieven voor PIN betalingen en niet door kosten voor creditcards, terwijl daar vaak juist de besparing te halen is. Voor PIN betalingen gaat het vaak om centen, bij creditcard betalingen gaat het om percentages. Een lager percentage zet zoden aan de dijk. 

 

Benieuwd naar onze tarieven?


3

De creditcard aansluiting moet in de betaalautomaat gekoppeld worden

Bij het afsluiten van een creditcard contract krijg jij een aansluitnummer. Dit nummer moet in de betaalautomaat 'gekoppeld' worden. Vanaf dat moment kun jij creditcards accepteren op jouw betaalautomaat.

Het 'downloaden' of 'koppelen' van het aansluitnummer kan tegenwoordig in bijna alle gevallen op afstand gedaan worden door de betaalautomaat- of kassaleverancier. De leverancier van de pinautomaat kan contact maken met de pinautomaat en het aansluitnummer 'erin plaatsen'. Soms is daar even hulp bij nodig van jou als ondernemer.

Aan het laden van het aansluitnummer zijn meestal geen kosten verbonden. Soms rekent de kassaleverancier eenmalige activeringskosten. 

Het laden van het aansluitnummer gaat snel. Jij of jouw klanten ondervinden hiervan geen hinder. Klanten kunnen gewoon blijven pinnen zonder verstoring in het betalingsverkeer.

 

Wil je snel MasterCard en VISA betalingen accepteren? Vraag dan nu direct vrijblijvend een offerte aan. Binnen 30 seconden ben je klaar. 

Betaal niet meer dan nodig voor een MasterCard of VISA betaling.

yomova png.png

of bel gratis met PINdeal op 030 755 5335

Nederlandse creditcards accepteren voor minder dan 1,00% commissie - ongeacht omzet

bruto uitbetaling van MasterCard en VISA betalingen voor makkelijke boekhouding

gratis aansluiting op alle gangbare pinautomaten (bijv. CCV, Worldline, Eijsink, ING)

bottom of page