een score van 5 uit 5 op basis van google reviews
Deze 7 creditcards kun je accepteren.
Je kunt de volgende creditcards accepteren op een pin- of betaalautomaat:
VISA creditcards accepteren
American Express creditcards accepteren
Diners creditcards accepteren
Discover creditcards accepteren
JCB creditcards accepteren
UnionPay creditcards accepteren
Over MasterCard.
MasterCard is samen met VISA's werelds meest gebruikte creditcard in winkels, restaurants en op het internet. In meer dan 185 landen kunnen consumenten betalen met hun MasterCard creditcard.
MasterCard is ontstaan in 1967. Een aantal Amerikaanse banken introduceerden toen als tegenhanger van 'Visa' de 'Master Charge' creditcard. In 1979 werd de naam Master Charge aangepast naar MasterCard.
In 2002 nam MasterCard een grote creditcard uitgever in Europa over genaamd Europay. Deze partij gaf destijds de Eurocard uit. Heel soms hoor je mensen nog vragen of met Eurocard betaald kan worden of zie je verouderde stickers op de ramen van winkels en horecagelegenheden met Eurocard/MasterCard erop. De naam Eurocard werd echter al snel vervangen door MasterCard.
In Nederland zijn de grootbanken waaronder ABN AMRO, Rabobank en ING de belangrijkste uitgevers van MasterCard creditcards aan consumenten en bedrijven.
Naar schatting zijn er zo'n 6 miljoen creditcards in Nederland in omloop, waarvan zo'n 4 miljoen met een MasterCard logo. Naast de banken, geeft ook International Card Services (ICS) MasterCard kaarten in Nederland uit. In België zijn naar schatting 4 miljoen creditcards in omloop.
De MasterCard creditcard kun je altijd herkennen aan het MasterCard logo dat op de creditcard staat (zie afbeelding hieronder). Op de voorkant van de creditcard staat een 16 cijferig nummer, de vervaldatum en de naam van de kaarthouder. Ook zie je het logo van de bank die de kaart uitgeeft en een goud- of zilverkleurige chip: de zogeheten 'EMV chip'. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
In 2016 heeft MasterCard haar merk logo aangepast. Hieronder kun je aantal logo's zien die door de tijd door MasterCard gebruikt zijn. Hier is de link naar de MasterCard Nederland website.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
met het accepteren van MasterCard creditcards maak je betalen gemakkelijk voor Nederlandse, Belgische, Duitse maar ook alle andere internationale klanten die bij jou willen afrekenen met hun MasterCard. Zonder contant geld op zak kunnen zij kleine en grote bedragen toch eenvoudig betalen.
-
Onder druk van de Europese commissie heeft MasterCard in 2015 zijn tarieven voor de verwerking van creditcard betalingen flink moeten verlagen. Dat betekent dat ondernemers nu tegen lagere kosten MasterCard betalingen kunnen accepteren. De kosten voor een MasterCard creditcard transactie liggen zo tussen de 0.75% en 2.50% per betaling. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het zeer verstandig om de MasterCard tarieven te vergelijken. Wil je MasterCard creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, vind dan hier de beste deal.
-
MasterCard is ook de organisatie achter het betaalproduct 'Maestro'. Bij een Maestro betaling wordt het bedrag direct afgeschreven van de bankrekening van de klant. Bij creditcard betalingen gebeurt de afschrijving pas op een later moment, en soms gespreid over meerdere termijnen. Maestro heeft met de invoering van 'Het Nieuwe Pinnen' ons nationale betaalmiddel PIN vervangen. In het dagelijks gebruik hebben we het echter nog steeds over 'pinnen'. Bijna alle PINpassen in Nederland en Bancontact betaalpassen in België zijn voorzien van het Maestro logo.
Over VISA.
VISA is samen met MasterCard 's werelds meest gebruikte creditcard in winkels, restaurants en op het internet. In meer dan 185 landen kunnen consumenten betalen met hun VISA creditcard. In 2015 heeft VISA wereldwijd meer dan 100 miljard transacties verwerkt! Ter vergelijking: in Nederland werden toen 3,2 miljard transacties gepind.
VISA is net als MasterCard ontstaan in Amerika. Bank of America lanceerde zijn eerste BankAmericacard in 1958 - de voorloper van de VISA kaart zoals we die nu kennen. Bijna 10 jaar voor de eerste 'MasterCard' werd uitgegeven.
Bank of America verstrekte licenties aan andere banken waardoor ook zij hun eigen creditcard konden uitgeven. Zo kon in Frankrijk 'Carte-Bleue' ontstaan en 'Chargex' in Canada. In 1976 zagen de deelnemende banken in dat met één organisatie en één merknaam het hoofd kon worden geboden aan het opkomende MasterCard. De VISA organisatie en het nu wereldwijd bekende merk was geboren.
VISA is groter dan MasterCard als je kijkt naar het aantal acceptatiepunten en aantal uitgegeven kaarten wereldwijd. In Nederland zijn de verhoudingen echter andersom. In Nederland is International Card Services (ICS) de grootste uitgever van VISA creditcards. Naar schatting zijn er zo'n 2 miljoen VISA kaarten in Nederland in omloop, tegen 4 miljoen MasterCard creditcards.
De VISA creditcard kun je altijd herkennen aan het VISA logo dat op de creditcard staat (zie afbeelding). Op de voorkant van de creditcard staat een 16 cijferig nummer, de vervaldatum en de naam van de kaarthouder. Ook staat vaak het logo van de bank die de kaart uitgeeft erop en een goud- of zilverkleurige chip: de zogeheten 'EMV chip'. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
Hieronder kun je aantal logo's zien die door de tijd door VISA gebruikt zijn.
Hier is de link naar de VISA Nederland website.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
met het accepteren van VISA creditcards maak je betalen gemakkelijk voor Nederlandse, Belgische, Duitse maar ook alle andere internationale klanten die in het bezit zijn van een VISA creditcard. Zonder contant geld op zak kunnen toch kleine en grote bedragen worden afgerekend.
-
Onder druk van de Europese commissie heeft VISA in 2015 haar tarieven voor de verwerking van creditcard betalingen flink moeten verlagen. Dat betekent dat ondernemers nu tegen lagere kosten VISA betalingen kunnen accepteren. De kosten voor een VISA creditcard transactie liggen zo tussen de 0.75% en 2.50%. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het verstandig om de VISA tarieven te vergelijken. Wil je VISA creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, start dan hieronder jouw gratis vergelijking.
-
Verschillende kaartverwerkers kunnen ervoor zorgen dat jij VISA kunt accepteren op jouw betaalautomaat. Zolang er niet met VISA wordt betaald, betaal je ook niets. Met andere woorden, je kunt je kosteloos aansluiten voor VISA acceptatie. Jij betaalt alleen als er daadwerkelijk met VISA betaald wordt.
-
VISA is ook de organisatie die achter het betaalproduct 'V PAY' zit. V PAY is het debet betaalmiddel van VISA: bij een betaling wordt het bedrag direct afgeschreven. Bij creditcard betalingen gebeurt de afschrijving pas op een later moment, en soms in maandelijkse termijnen. Een beperkt deel van de 'PIN' passen in Nederland dragen het V PAY logo.
Over American Express.
American Express is na MasterCard en VISA het derde bekendste creditcard merk ter wereld. American Express wordt vaak afgekort tot AMEX. Ook American Express is in Amerika ontstaan.
In 1850 is het begonnen als een postbedrijf die spoed bezorgingen deed ('express mail'). Vanaf 1880 ging het bedrijf zich meer richten op financiële producten. De toenmalige baas van American Express was niet te spreken over de omslachtige en kostbare manier om in het buitenland geld op te nemen en te betalen.
AMEX ontwikkelde toen de Travellers' Cheque wat de voorloper bleek van de American Express creditcard. In 1958 werd de eerste papieren American Express kaart uitgegeven. Deze papieren versie werd een jaar later vervangen door plastic.
In tegenstelling tot MasterCard en VISA (16 cijfers) kent een American Express creditcard een 15 cijferig kaartnummer, naast de vervaldatum en de naam van de kaarthouder. American Express geeft zelf direct kaarten uit aan consumenten en bedrijven. AMEX werkt dus niet zoals MasterCard en VISA met banken samen voor de uitgifte van haar creditcards. Een naam van een bank zul je dus ook niet aantreffen op de creditcard.
Ook American Express heeft een 'EMV chip' op de kaart zitten om fraude tegen te gaan. De EMV chip is vaak een goud- of zilverkleurige chip die in de betaalautomaat gestoken moet worden. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
De AMEX Centurion creditcard (black card) kun je alleen krijgen op uitnodiging van American Express.
American Express is van origine een 'Travel & Entertainment' kaart die met name door welgestelde (zakelijke) reizigers werd gebruikt voor het betalen van vlieg- en treintickets, hotelboekingen en (zaken)diners. Nu nog steeds wordt American Express vaak gezien als een creditcard voor de welgestelde medemens.
American Express gaat ver in haar dienstverlening aan haar kaarthouders, zoals een aankoopverzekering, spaarprogramma's en 24/7 klantenservice. Daardoor liggen de kosten hoger dan bij MasterCard en VISA creditcards. Zowel kaarthouders als ondernemers die American Express accepteren betalen meer voor het gebruik.
Wil je American Express creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, start dan hieronder jouw gratis vergelijking.
Help mij!
Regel voor mij snel en gratis een aansluiting:
Over Diners Club.
De Diners Club creditcard was de allereerste creditcard wereldwijd. In 1950 was het zakenman Frank McNamara in New York City die de Diners Club kaart voor het eerst gebruikte.
Hij kwam op het idee voor de creditcard omdat hij een keer zijn portemonnee vergeten was bij een diner met zijn vrouw. Zij moest toen de rekening betalen. In die tijd een pijnlijke situatie. Om dat niet nog eens mee te maken bedacht hij de Diners Club card. Hiermee kon hij 'betalen op rekening' in zijn favoriete restaurant en hoefde hij niet altijd voldoende contant op zak te hebben. Het 'fenomeen' creditcard was geboren.
De Diners Club creditcard was er dus al voor de VISA creditcard (1958), de American Express creditcard (1958) en MasterCard (1967).
Mede vanwege het exclusieve karakter is het aantal mensen met een Diners Club kaart beperkt. Diners heeft nooit echt een vuist kunnen maken in de Benelux maar in andere delen van Europa en de wereld wel. Wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen acceptatiepunten. Diners Club International, de organisatie achter de Diners kaart, is in 2008 overgenomen Discover Financial Services. Deze partij zit achter de Discover creditcard.
In tegenstelling tot MasterCard en VISA (16 cijfers) kent een Diners Club creditcard een 14 cijferig kaartnummer, naast de vervaldatum en de naam van de kaarthouder. Diners creditcards uit Amerika hebben vaak een 16 cijferig kaartnummer.
Ook Diners heeft een 'EMV chip' op de kaart zitten om fraude tegen te gaan. De EMV chip is vaak een goud- of zilverkleurige chip die in de betaalautomaat gestoken moet worden. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
In 2014 heeft Diners Club zich teruggetrokken uit de Benelux en Frankrijk voor wat betreft kaartuitgifte. De acceptatie van Diners Club gaat gewoon door.
-
Verschillende kaartverwerkers kunnen ervoor zorgen dat jij Diners Club kunt accepteren op jouw betaalautomaat. Zolang er niet met Diners wordt betaald, betaal je ook niets. Met andere woorden, je kunt je kosteloos aansluiten voor Diners Club acceptatie. Jij betaalt alleen als er daadwerkelijk met Diners Club betaald wordt.
-
De kosten voor een Diners Club transactie liggen tussen de 2.00% en 3.00%. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het verstandig om de Diners Club tarieven te vergelijken. Wil je Diners Club creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, start dan hieronder jouw gratis vergelijking.
Over Discover.
De Discover creditcard kwam in 1986 op de markt n Amerika. Wat later dan de Diners Club, MasterCard en VISA kaart. De Discover kaart werd voor het eerst uitgegeven door Sears, de grootste Amerikaanse retailer van dat moment.
De kaart werd in eerste instantie uitgegeven door de eigen bank van de Sears en werd later door Morgan Stanley overgenomen. In 2007 werd het Discover merk ondergebracht in een nieuwe, onafhankelijke partij: Discover Financial Services. Vanaf dat moment is begonnen met verdere internationale expansie van het merk.
Naar schatting zijn er nu zo'n 61 miljoen Discover creditcards uitgegeven in Amerika en Mexico. Discover neemt in Amerika na VISA, MasterCard en American Express de vierde plek in. Ook in andere landen worden inmiddels Discover creditcards uitgegeven, waaronder India en Zuid-Korea.
Een Discover creditcard heeft een 16 of 19 cijferig kaartnummer op de kaart staan, naast de naam van de kaarthouder en de vervaldatum (die aangeeft tot en met welke maand en jaar een kaart geldig is).
Ook de Discover kaart heeft tegenwoordig een 'EMV chip' op de kaart zitten om fraude tegen te gaan. De EMV chip is vaak een goud- of zilverkleurige chip die samen met de creditcard in de betaalautomaat gestoken moet worden. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
Verschillende kaartverwerkers kunnen ervoor zorgen dat jij Discover creditcards kunt accepteren op jouw betaalautomaat. Zolang er niet met Discover wordt betaald, betaal je ook niets. Met andere woorden, je kunt je kosteloos aansluiten voor Discover acceptatie. Jij betaalt alleen als er daadwerkelijk met Discover betaald wordt.
-
De kosten voor een Discover transactie liggen tussen de 2.00% en 3.00%. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het verstandig om de Discover tarieven te vergelijken. Wil je Discover creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, start dan hieronder jouw gratis vergelijking.
Over JCB.
JCB staat voor Japan Credit Bureau en is de nummer 1 creditcard van Japan. Naar schatting zijn er zo'n 70 miljoen JCB kaarthouders waarvan het merendeel uit Japan. Het land staat in de top 10 qua inwoners: meer dan 127 miljoen (bijna 8x zo groot als Nederland).
JCB werd opgericht in 1961 en kreeg de Japanse markt sterk in handen na een succesvolle overname van Osaka Credit Bureau in 1968. JCB is haar internationale expansie in 1981 gestart. Inmiddels worden er in meer dan 20 landen -voornamelijk in Azië - JCB creditcards uitgegeven.
Door samenwerking met Discover in Amerika kunnen alle JCB kaarthouders daar betalen bij winkels die Discover accepteren. Eenzelfde samenwerking bestaat in Canada met American Express en in China met UnionPay.
Naar verwachting zal het aantal Japanners dat Nederland bezoekt in de komende jaren gestaag groeien. Naar schatting zijn er in 2015 zo'n 125.000 japanners naar Nederland gekomen. Met name de toeristische centra zoals de Keukenhof zijn in trek, en winkels en horeca gelegen in en rondom de grote Nederlandse steden.
Een JCB creditcard heeft een 16 cijferig kaartnummer op de kaart staan dat altijd met '35' begint. Ook de naam van de kaarthouder en de vervaldatum (die aangeeft tot en met welke maand en jaar een kaart geldig is) staat erop.
Ook de JCB kaart heeft tegenwoordig een 'EMV chip' op de kaart zitten om fraude tegen te gaan. De EMV chip is vaak een goud- of zilverkleurige chip die samen met de creditcard in de betaalautomaat gestoken moet worden. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
Verschillende kaartverwerkers kunnen ervoor zorgen dat jij JCB creditcards kunt accepteren op jouw betaalautomaat. Zolang er niet met JCB wordt betaald, betaal je ook niets. Met andere woorden, je kunt je vaak kosteloos aansluiten voor JCB acceptatie. Jij betaalt alleen kosten als er daadwerkelijk met JCB betaald wordt.
-
De kosten voor een JCB transactie liggen zo tussen de 2.00% en 3.00%. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het verstandig om de JCB tarieven te vergelijken. Wil je JCB creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, start dan hieronder jouw gratis vergelijking.
Over UnionPay.
UnionPay - voorheen bekend als China UnionPay of CUP - is wereldwijd waarschijnlijk het snelst groeiende betaalmerk. Het van origine Chinese betaalsysteem is in 2002 ontstaan. Inmiddels zijn er al meer dan 4,5 miljard (!) UnionPay kaarten uitgegeven in meer dan 30 landen.
Naar schatting zijn van alle UnionPay kaarten zo'n 300 miljoen echt een creditcard. De rest zijn debetkaarten ('PIN') of prepaidkaarten. Inmiddels kan in meer dan 140 landen met UnionPay betaald worden. Als ondernemer moet je dan wel UnionPay accepteren.
Het aantal Chinezen en Aziaten dat Nederland en België bezoekt zal naar alle waarschijnlijkheid blijven groeien. Met name de toeristische centra zijn in trek, en winkels, musea en horeca gelegen in en rondom de grote steden.
Om buiten China te kunnen betalen zijn een beperkt aantal UnionPay creditcards ook voorzien van een MasterCard of VISA logo en betaaloptie. Daarmee kan de kaarthouder dan afrekenen wanneer UnionPay niet als betaalmiddel wordt geaccepteerd.
Belangrijk voor ondernemers om te weten is dat de toegestane bedragen met UnionPay veel hoger liggen dan met MasterCard of VISA op diezelfde kaart. Anders gezegd: met het accepteren van UnionPay creditcard betalingen biedt je optimaal betaalgemak en kun je mogelijk meer omzet maken.
Een UnionPay creditcard heeft een 16 tot 19 cijferig kaartnummer op de kaart staan dat altijd met een '6' begint. Ook de naam van de kaarthouder en de vervaldatum (die aangeeft tot en met welke maand en jaar een kaart geldig is) staat erop.
Ook de UnionPay kaart heeft tegenwoordig een 'EMV chip' op de kaart zitten om fraude tegen te gaan. De EMV chip is vaak een goud- of zilverkleurige chip die samen met de creditcard in de betaalautomaat gestoken moet worden. Deze chip in combinatie met de PINcode van de klant voorkomt fraude met creditcard betalingen.
Paar belangrijke weetjes voor ondernemers:
-
Verschillende kaartverwerkers kunnen ervoor zorgen dat jij UnionPay creditcards kunt accepteren op jouw betaalautomaat. Zolang er niet met UnionPay wordt betaald, betaal je ook niets. Met andere woorden, je kunt je vaak kosteloos aansluiten voor UnionPay acceptatie. Jij betaalt alleen kosten als er daadwerkelijk met UnionPay betaald wordt.
-
De kosten voor een UnionPay transactie liggen zo tussen de 2.00% en 3.00%. Vanwege de verschillen tussen de kaartverwerkers is het verstandig om de UnionPay tarieven te vergelijken. Wil je UnionPay creditcards accepteren op jouw betaalautomaat, vraag dan nu een offerte aan